maandag, 26 september 2022

www.qajaq.nl

         
  • Nederlands
... Home
Workshop paddle carving PDF Print E-mail
Written by Tom Steenbergen   
vrijdag, 20 februari 2009

In samenwerking met de Canadese Tsimshian kunstenaar Ed Bryant North West Coast Trading organiseert stichting Paddlelife een workshop waarin de deelnemer op traditionele wijze een kano peddel vervaardigd. De vervaardigde peddel is enerzijds te beschouwen als kunstobject, maar kan tevens daadwerkelijk worden gebruikt in het water.

De workshop vereist een minimale deelname van 8 personen en zal gedurende 2 dagen plaatsvinden. Uitgangspunt is dat de eerste dag wordt gewerkt van 10.00 uur tot 18.00 uur. De tweede dag zal naar verwachting worden gestart rond 10.00 uur en zal rond de klok van 16.00 uur de workshop worden afgerond. De lunch zal rond de klok van 12.30 plaatsvinden maar dit kan altijd in overleg met de groep worden aangepast. Tussentijds zullen kleine pauzes worden gehouden. Op de tweede dag zal, gezien de tijd, er geen uitgebreide lunch zijn. Er wordt echter wel gelegenheid geboden om tussendoor een hapje te kunnen eten.

LET OP: We brengen deze workshop hier onder de aandacht, maar dit is niet de workshop die qajaq.nl organiseert. De aankondigig hiervan volg binnenkort. 

Ed Bryant is een ervaren houtbewerker (“native carver”) en heeft inmiddels 25 jaar ervaring opgedaan. Zijn werken zijn tentoongesteld in diverse Europese landen en bevinden zich in vele particuliere collecties. Voor meer informatie over Ed Bryant en zijn werk kijk op  www.tsimshian-gallery.com
 
In de workshop zal Ed Bryant traditionele technieken combineren met hedendaagse concepten. Ed verzorgt specifieke achtergrond informatie (story write up) bij het te vervaardigen voorwerp en verstrekt deze informatie op schrift aan de deelnemers. Ook zal Ed Bryant tijdens de workshop aandacht besteden aan traditionele zang en verhalen van het Tsimshian volk.

De organisatie stelt het (traditionele) gereedschap beschikbaar en de deelnemer is in de gelegenheid om dit gereedschap na afloop te kopen. Mocht gereedschap stuk gaan als gevolg van ondeugdelijk gebruik dan wel door misbruik dan zal een herstelvergoeding in rekening worden gebracht of dient het gereedschap te worden gekocht. De benodigde grondstofmaterialen (zoals hout Ceder of Els) zijn inbegrepen in de kostprijs per deelnemer en zal worden verzorgd en geleverd door de organisatie.
Rekening houdend met de maatvoering van de peddel zal elke deelnemer voorafgaand zijn lichaamslengte en eventuele persoonlijke maatvoering (steel lengte) voor de peddel kunnen doorgeven. Indien je niet weet hoe je een peddel lengte kan bepalen, neem dan contact op met Mark-Jan Dielemans van stichting Paddlelife. De organisatie zal op basis van deze gegevens voorafgaand een ruwe uitsparing en vorm aanbrengen in het hout waardoor de tijd kan worden besteed aan de technieken, en het met detail aanbrengen van de symbolen. Op deze wijze gaat niet te veel tijd verloren aan het maken van een ruwe vorm, en kan de aandacht op de ambachtelijke vaardigheden worden gericht.

Gedurende het volgen van de workshop zal voldoende gelegenheid worden geboden voor het houden van pauzes en het nuttigen van (eventueel zelf mee te nemen) versnaperingen en drank. Een broodjeslunch (inclusief koffie, melk en thee) zal worden geserveerd op de eerste dag, waarbij eveneens geproefd kan worden van Canadees inheemse voedsel. De tweede dag dient de deelnemer in principe zijn eigen lunch te verzorgen. De stichting kan als daar belangstelling voor is, tegen een geringe vergoeding van € 25,00 en de weersomstandigheden dit toelaten, op de zaterdag avond een gezamenlijke Outdoor cooking maaltijd maken en op de zondag een ontbijt.

De bijdrage voor het vervaardigen van deze unieke peddel op basis van de 2 daagse workshop is
€ 250,00 per deelnemer. Het materiaal, het gebruik van het gereedschap en de lunch op de eerste dag zijn hierbij inbegrepen.

De datums die wij voorstellen zijn:
1.     zaterdag 28 februari en zondag 1 maart 2009.
2.     zaterdag 14 maart en zondag 15 maart 2009.
3.     zaterdag 21 maart en zondag 22 maart 2009.

Inschrijving en deelname aan deze workshop kan door het versturen van een e-mail bericht naar This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it of  This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it onder vermelding van naam, adres en woonplaatsgegevens en de duidelijke vermelding dat het de inschrijving voor de workshop Paddle Carving betreft. Vergeet ook niet je eerste en tweede voorkeurs datum te vermelden!
Inschrijving en deelname zal definitief worden nadat een datum en locatie is vastgelegd en een aanbetaling van € 50,00 is ontvangen op bankrekening 1172.33.005 bij Rabobank Parkstad ten name van M.A.J. van den Beld of giro nummer 6997703 ten name van M.J.H. Dielemans te Posterholt onder vermelding van Workshop Paddle Carving

Alvorens wordt deelgenomen aan de workshop zal elke deelnemer een vrijwaring ondertekenen waarmee NWCT en stichting Paddlelife van elke verantwoordelijkheid met betrekking tot ongelukken, ongevallen of andere calamiteiten wordt vrijgepleit.

Voor vragen en of onduidelijkheden kan contact worden opgenomen met Mark-Jan Dielemans van stichting Paddlelife of Mark van den Beld van North West Coast Trading.

Met vriendelijke groet,
North West Coast Trading Stichting Paddlelife


Mark van den Beld & Mark-Jan Dielemans

 
< Prev   Next >
..