maandag, 26 september 2022

www.qajaq.nl

         
  • Nederlands
... Home
Eerste vaart Black Pearl in Zeeland PDF Print E-mail
Written by Tom Steenbergen   
dinsdag, 27 januari 2009

Monique in de Black Pearl

Het is zover: zondag 25 januari is de Black Pearl voor het eerst in het zoute water gegaan, op het beschutte Veerse meer. Het voelde fantastisch: uit de werkplaats en nu in het water. Het peddelen was heerlijk: de kajak reageert heel direct, is erg wendbaar en rolde makkelijk ( ik had geen zitje, voetsteun of andere vormen van steun dat was wel een beetje stuntelen) De BP voelt iets wiebeliger dan mijn “gewone” kajak (een Avocet) maar dat en de kleinere kuip is een kwestie van langzaam wennen…..


Zondag was de BP nog niet opgetuigd zoals het hoorde: de deklijnen zijn provisorisch: plastik toggles zijn voor deze ene keer.

We hebben ongeveer 90 bouwdagen (variërend van 1 uur tot 6 uur) verspreid over 11 maanden achter de rug.

De kajak is 533cm lang, 48,5 cm breed. Bij kuip achter: 18 cm diep (inclusief kuiprand van 2,5 cm) en bij kuip voor 26 cm (incl. rand). Deze BP weegt 22 kilo vanwege oa dubbele lagen glasvezel bij romp, verlagingen voor luiken van Valley en ook 18 dekfittingen (in een badje van epoxy)van Nigel Dennis. Het geheel is echter oer- en oersterk.

Zelf bouw overtreft echt alles! Deze kajak is uniek ontworpen en het hele bouwproces zorgt ervoor dat de hele evolutie van dit vaartuig letterlijk in je handen en gedachten komt. Bovendien hebben we enorme rijke ervaringen opgedaan en heel veel plezier gehad!

Heel erg bedankt dus voor je tip in oktober 2007! Ik ben erg benieuwd naar jouw BP en wens je een voorspoedige bouw! We gaan een keer clubvaren met alle BP’s uit Nederland;-))

Onze dank gaat ook uit naar Björn Thomasson voor aanmoediging en advies, Johan Wirsen voor het leveren van uitstekend materiaal, de mannen van Desto Yachting in Yerseke waar we een zeer gezellige tijd hadden en op zeer professionele ondersteuning konden rekenen! En onze familie en (kajak) vrienden natuurlijk!

Prettige peddel- en bouwtijd toegewenst!

Stef en Monique
 
< Prev   Next >
..