vrijdag 27 mei 2022

www.qajaq.nl

         
  • English
... Home
Boswandeling op Ameland (Holwerd - Nes) - 31 mei PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Tom Steenbergen   
zaterdag 04 oktober 2008
Het was vanochtend weer vroeg op om af te reizen naar het noorden van het land. Om 9 uur verzamelen op de veerbootpier bij Holwerd. Onder een zwaarbewolkte lucht en vreemd aangekeken door de toeristen die de met de veerboot naar Ameland gaan, steken we met 6 peddelaars van wal. Het is 5 over 10. We steken de vaargeul over zetten koers (0°) richting boei xx in de geul die "boven"de vaargeul van de veerboot loopt. Vanaf deze boei volgen we de geul, met de stroom mee om zoveel mogelijk te profiteren van de eb stroming.

En alhoewel de wind niet echt sterk is, geven de combinatie stroming tegen wind toch aardige golven in de geul tot zo'n 40cm. Het laatste stukje, vanaf boei xx, varen we over de ondiepte tussen  de geul en de haven van Ameland.
Pauze. En wat voor een. Eerst lekker lunchen op een terras met heerlijke pannekoeken en dan zowaar een boswandeling. We gingen toch peddelen !? Gelukkig weet Dirk Jan ook in het bos goed de weg anders waren we geheid verdwaald.
De terugweg gaat via de vaargeul van de veerboot, goed uitkijken dus. De vloed is al lekker op gang en we hoeven dus niet echt hard te peddelen. Het is duidelijk minder enerverend als de heenreis, de wind is wat gaan liggen en het zonnetje schijnt inmiddels een beetje waterig en we peddelen bijna over een spiegel. Zoals gepland zijn we rond 17:15 weer bij Holwerd en traditiegetrouw doen we nog even een paar rollen. En dan omkleden, inpakken en weer terug naar Amersfoort.
Dirk Jan bedankt voor de aangename dag.

Wind: N-NW 2-3Bft
Golfhoogte: 30-40cm
Temp: 18°C
Water temp: 12°C
Leiding: Dirk Jan de Boer
Groep: Ruben, Micheal, Ingeborn, Dick en Tom

 

Instap bij de veerboot pierpauze op Ameland
tijd doden met een boswandelingRustige terurg weg

 de route op Google earth

Laatst geupdate op ( zaterdag 04 oktober 2008 )
 
< Vorige   Volgende >
..