vrijdag 27 mei 2022

www.qajaq.nl

         
  • English
... Home
Peddelen rond de Roggenplaat - Oosterschelde PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Tom Steenbergen   
woensdag 24 oktober 2007

Image

Op zaterdag 14 oktober zijn we een dagje wezen peddelen met de TKBN op de Oosterschelde. Een dag van erg vroeg opstaan, weinig wind, veel zon en fraai stuk Zeeuws water om te peddelen rondom de Roggenplaat. Vanaf de Zeelandbrug naar de Oosterscheldekering en terug. Echt genieten.

modder kiwi Wat een tijden heeft Arie Kreuk bedacht, 8 uur verzamelen bij de Val, Zeelandbrug.
Dat betekent om 5 uur al uit de veren om Dick op te pikken, de boten op te laden en 2 uur in de auto rijden naar de Zeelandbrug. Om 9 uur duwen we af van het strandje en peddelen onder de Zeelandbrug door. Al vroeg zijn we aan het strand bij Burg Haamstede voor de pauze. Omdat de wind en stroom meezaten is het een pauze van ruim anderhalf uur voordat het tij is gekeerd en we weer stroom mee hebben. Maar goed dat het redelijk warm is in de zon.
Arie wil hier graag reddingoefeningen doen, hij heeft foto's nodig in het nieuwe theorieboek, maar niemand heeft er hier zin in omdat het nog bijna 3 uur terug peddelen is.

Op de terugweg doen we oostpunt van de Roggenplaat aan. Daar bevindt zich een grote berg schelpen, wel 2,5 meter hoog opgestuwd door wind en golven. Erg wit en fraai. Hier weet Arie ons toch over te halen om de Kiwi redding te oefenen. Maar eerst doet hij het, solo, voor in het glibberige slib op de plaat, een erg komisch gezicht. Na het oefenen peddelen we het laatste stukje terug naar de Val.
Dit was een fantastische dag peddelen, helaas een beetje te weinig wind maar wel heerlijk veel zon.

ImageImage
Image
Image
Image
Image


De route:
De route

Laatst geupdate op ( zondag 28 oktober 2007 )
 
< Vorige   Volgende >
..