woensdag, 17 augustus 2022

www.qajaq.nl

         
  • Nederlands
... Home
Grevelingen 14 juli 2007 PDF Print E-mail
Written by Tom Steenbergen   
woensdag, 15 augustus 2007

Grevelingen 14 juli 2007Voor de 14de juli stond een tocht gepland naar de Aardappelbult, maar de weersverwachtingen gooien roet in het eten en de leiding wijkt uit naar het Grevelingenmeer.
Aldus hebben we een rondje Hompelvoet gevaren op de Grevelingen met als begin en eindpunt een surfstrandje nabij de Springersdiephaven aan de Gervelingenzijde.
De wind was behoorlijk stevig. Vanuit de haven zijn we eerst richting Port Zelande gevaren, daarbij netjes om de gele zone heengepeddeld.
Dan ging het met een stevige 5-6 in de rug riching Archipel waar de lunch was gepland. De golven droegen hun steentje bij en kreeg iedreen de kans om af en toe een lekker stukje te surfen.

 

Tweemaal eindigde dit in een zwempartij. De eerste keer werd door Jan Akkerman aangegrepen om een sleep te laten doen totdat de sleeplijn losschoot (knopen goed controleren !!).
Tijdens de lunch zaten we heerlijk uit de wind op Archipel en kregen we samen met de boterham en koffie ook nog enige theorie toegediend. Sleeplijn bevestigen, windsnelheden, peddeltips etc.Grevelingen 14 juli 2007
Ik heb het eerste stuk met Dick als voorvaarder gepeddeld en na de pauze was ik weer aan de beurt ivm gebrek aan animo. Ditmaal samen met Petra.
We hebben op de terugweg na Archipel eerst nog een stukje met de wind in de rug gevaren en daarna rond De Hompelvoet met de wind in de zij aan de oostzijde (om echt aan hogerwal te varen was het net iets te ondiep) en daarna vol tegen de wind in over de ondiepte heen tussen de Springergeul en Springersdiep. Zowel Dick als ikzelf hebben de hele terugweg gevaren met de stormpeddels. Dat was eerst even wennen, maar uiteindelijk toch een hele prettige ervaring. Nadat we over het Springerdiep heen waren en de luwte van het bos lagen, is er nog een kleine pauze in de kayak gehouden voordat we het laatste stuk weer vol tegen de wind in naar de uitstap zijn gepeddeld.
Leiding, bedankt voor een leuke tocht.

Leiding: Piet Blonk & Jan Akkerman (stagetocht)
Wind: 5-6 zw-w
Afstand: 19km
Gem. snelheid: 5,4 km
Temp: 20 gr.

Grevelingen 14 juli 2007Grevelingen 14 juli 2007

Grevelingen 14 juli 2007 

Last Updated ( woensdag, 29 augustus 2007 )
 
< Prev   Next >
..