vrijdag 27 mei 2022

www.qajaq.nl

         
  • English
... Home
14 april 2007 - Voordelta PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Tom Steenbergen   
zaterdag 14 april 2007

VoordeltaDit is de eerste tocht dit jaar op het zoute water van de zee. We (Dick en Tom) hebben ons aangemeld voor een peddeltocht in de Voordelta olv Hans Heupink. Met een groep van 10 vaarders steken we van wal aan het zuideinde van de Brouwersdam. Als we voldoende ver op het water zitten, zetten we koers naar het noorden richting de vuurtoren op de punt van Goeree-Overflakkee.
Vanwege de windkracht staan er slechts kleine golven en na anderhalf uur peddelen gaan we door een branding van 30cm rustig net voorbij de vuurtoren landen om in een waterig zonnetje te lunchen.

Tijdens de lunch worden we links en rechts belaagd door kitebuggies, die ondanks de beperkte windsnelheid toch al behoorlijk hard gaan. Leuk om te zien.

 Kite BuggyNa de lunch gaan we richting de Aardappelbult om deze langs de zeezijde te passeren. Maar het vinden van de plaat blijkt nog een hele klus omdat deze door het ontbreken van branding pas merkbaar/zichtbaar wordt als we er al bijna bovenop zitten. En tegen die tijd zijn we deze zandplaat al bijna 3/4 gepasseerd. Om de zeehonden op de kop van de plaat niet te verstoren gaan we op ongeveer een kilometer van de kop nog even aan land voor een korte pauze.
Tijdens de pauze worden we nauwlettend in de gaten gehouden door een nieuwsgierige zeehond.

Als we dan op de terugweg gaan naar de Brouwersdam dan blijkt de wind toch nog wat toe te nemen en hebben we vanaf de Aardappelbult een windkracht 3-4 linksachter. Lekker veel stuurwerk.
Als we weer op de Brouwersdam staan hebben we 5 uur gepeddeld en 30km afgelegd.

wind: N-NW 3-4
golfhoogte: 30/40cm
branding: 30cm
afstand: ~30km
watertemperatuur.: 10 °C
luchttemperatuur: 16 °C

 Links:

Weblog Hans Heupink
verslag op NKB site

 

ZeehondRoute 

 

 

 

 

 

WrapperBot error: url not specified!

 

 

Laatst geupdate op ( woensdag 16 mei 2007 )
 
< Vorige   Volgende >
..