vrijdag 22 september 2017

www.qajaq.nl

         
  • English
... Home arrow Logboek arrow Verslag Qajaq Treffen 2006
Verslag Qajaq Treffen 2006 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Tom Steenbergen   
vrijdag 29 september 2006
RoldemoVrijdag om kwart over twee rijden we bij de Rhederlaag het grasveld op, om op te bouwen voor het tweede Qajaq Treffen in Nederland. Op dezelfde plaats als vorig jaar hangen we de touwen weer op voor de touwgymnastiek, met daarboven een mooi dak voor het geval het gaat regenen en zetten we de tent ernaast.
Aan het einde van de middag komt ook Freya aan rijden in haar grote camper en al gauw zitten we in de kajak's om alvast weer wat rollen te oefenen en natuurlijk om Freya's qaanaaq ss, de 'sexy hexy', uit te proberen. En het moet gezegd worden, het is een uitstekende kajak om in te leren rollen.

rolclinic
Rolclinic
Op de zaterdag begint het programma al vroeg, Freya staat om 9 uur in het water met de eerste cursist voor de rolclinics.
Gaande weg de dag is het een komen en gaan van cursisten voor de rolclinics en van belangstellenden die meer willen weten over de traditionele kajak's en peddels. Af en toe weten we iemand over te halen om het touwgymnastiek eens uit te proberen, om enthousiast weg te gaan met ideen om dit bij de eigen vereniging op te zetten.
Aan het einde van de middag wordt er een roldemo gegeven door Freya. Ze word daarin bijgestaan door Peter Renkema die tijdens zijn rolclinic, net een flink aantal van de rollen had geleerd.

Voor de sportschool liefhebbers is Lazlo Schilling aanwezig met een aantal kano/kajak/zwem ergometers. Erg interessant om zien en leuk om uit te proberen en in cijfers te zien wat het verschil is in trekkracht tussen links en rechts. We zijn benieuwd of er binnenkort bij de diverse kanoverenigingen hierop wordt getraind.

Na de barbeque zijn er zowaar nog weer mensen op de touwen te vinden.


Meer foto's zijn te vinden:
- Op webshots (qajaqnl)
- Op de website van Niklas

ropes training
ropes training - Peter
Roldemo
Roldemo - Freya & Peter

Ropes by night - Niklas
Ropes by night - Niklas
Ropes by night - Jacomien
Ropes by night - Jacomien

Laatst geupdate op ( vrijdag 29 september 2006 )
 
< Vorige   Volgende >
..