zondag 24 september 2017

www.qajaq.nl

         
  • English
... Home arrow Logboek arrow Qajaq Traef Denmark 2005
Qajaq Traef Denmark 2005 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Tom Steenbergen   
donderdag 08 september 2005

ImageAan het einde van de donderdagmiddag, na een autorit van 9 uur, komen we aan op het  Havkajak centre Svendborg  voor het jaarlijkse Deense Qajaq Træf op 2, 3 en 4 september. Dit zeekayak centrum is werkelijk prachtig gelegen aan de zuidkust van het kleine Tåsinge (net ten zuiden van Funen). In het nederlands worden worden we verwelkomd door Lenze Middelberg die dit centrum runt.

We zetten onze tent op aan de rand an het veld en hebben zo slechts een smalle rij struiken tussen ons en de zee. Op vrijdag komen ook de organisatoren van het Træf aan op het Havkayak centre.

De zaterdag en de zondag hebben een luchtig programma. Op beide dagen wordt er een stuk(je) gepeddeld aangezien er een prachtige eilanden archipel kort voor de kust ligt. Tijdens zaterdagmaiddag worden er een tweetal lezignen gegeven over het inbouwen van waterdichte schotten in een SOF (Pavia Lumholt) en over hoe je een katoenen huid goed kan spannen rond een frame (Odense kajakklub).

Dick en ikzelf hebben een erg leuk (en leerzaam) weekeinde gehad en hebben een aantal nieuwe rollen geleerd van Freya Hoffmeister.

Op de zondag, kort voordat iedereen weer weg gaat, worden alle qajaq's netjes neergelegd voor een groepsfoto en voor de verkiezing van de meest bijzondere qajaq. Dick wint met zijn Baidarka in de klasse "niet Groenland qajaq's" een lekkere fles wijn.

Aangezien mijn digitale camera niet waterdicht is, zijn er maar weinig foto's op het water gemaakt. Maar de foto's hier beneden geven toch een aardige indruk van hetTræf.

ImageImage

ImageImage

ImageImage

ImageImage

ImageImage

ImageImage

ImageImage

ImageImage

ImageImage

Image

 

Laatst geupdate op ( maandag 07 november 2005 )
 
< Vorige   Volgende >
..