dinsdag 05 juli 2022

www.qajaq.nl

         
  • English
... Home
Verslag Qajaq Treffen 2005
dinsdag 22 november 2005

ropes trainingDit jaar organiseerden Tom en ik voor het eerst het Qajaq Treffen. Het idee was om te proberen het traditionele kajakken in de lage landen wat meer bekendheid te geven door een activiteit samen te laten vallen met de veluwerally.  Op vrijdagmiddag inladen en dan op weg naar Rhederlaag. We hadden meer aanmeldingen gekregen dan verwacht en het zag er naar uit dat het dat weekend goed weer zou worden.

Laatst geupdate op ( vrijdag 25 november 2005 )
Lees meer...
 
Qajaq.nl live
zondag 06 november 2005

Ongeveer een maand geleden is het internet adres www.qajaq.nl vastgelegd. En sinds die tijd zijn we bezig geweest om qajaq.nl een nieuw gezicht te geven en de inhoud van de vorige site over te zetten. Ook heeft de inhoud een iets andere structuur gekregen en wordt deze beheerd via een zogeheten "content management systeem", Joomla! .
Het werken aan de site gaat gewoon door en in de loop van de tijd zullen er leuke nieuwe zaken aan de website worden toegevoegd.
Net als op de vorige site zullen er met enige regelmaat artikelen door ons worden geschreven. Maar we willen ook graag artikelen van anderen plaatsen om zodoende het fenomeen qajaq vanuit meerdere bronnen te belichten.
Ondanks het feit dat er hard is gewerkt aan deze nieuwe site, kan het zijn dat bepaalde zaken niet goed werken. Mocht dit zo zijn, laat het ons dan weten via de kontakt link bovenaan de pagina.

Het Qajaq.nl team. 

Laatst geupdate op ( vrijdag 11 november 2005 )
 
Qajaq Traef Denmark 2005
donderdag 08 september 2005

ImageAan het einde van de donderdagmiddag, na een autorit van 9 uur, komen we aan op het  Havkajak centre Svendborg  voor het jaarlijkse Deense Qajaq Træf op 2, 3 en 4 september. Dit zeekayak centrum is werkelijk prachtig gelegen aan de zuidkust van het kleine Tåsinge (net ten zuiden van Funen). In het nederlands worden worden we verwelkomd door Lenze Middelberg die dit centrum runt.

We zetten onze tent op aan de rand an het veld en hebben zo slechts een smalle rij struiken tussen ons en de zee. Op vrijdag komen ook de organisatoren van het Træf aan op het Havkayak centre.

Laatst geupdate op ( maandag 07 november 2005 )
Lees meer...
 
Eerste workshop peddel maken geslaagd evenement
zaterdag 28 mei 2005

ImageAfgelopen zaterdag, 28 mei, is voor het eerst een workshop peddel maken gegeven bij K.V. Keistad. Onder leiding van Dick en Tom hebben een drietal cursisten (Gerard, Hans & Niklas) hun eigen tradionele peddel gemaakt.

Nadat Tom aan de hand van een schema heeft uitgelegd welke stappen er moeten worden doorlopen, krijgen de cursisten een flinke balk grenen om de peddel van te maken. Op de balk worden de eerste lijnen gezet en het duurt niet lang voordat de eerste spaanders uit de electrische schaaf worden gespuugd.

Laatst geupdate op ( maandag 19 december 2005 )
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 41 - 44 van 44
..