woensdag 17 augustus 2022

www.qajaq.nl

         
  • English
... Home
Nieuwe eskimoteervideos op kayakways.net
zondag 07 januari 2007

Cherri Perry and Turner WilsonCherri Perry en Turner Wilson hebben de handen ineen geslagen en hebben rondom hun inspanningen op het gebied van de traditionele kayak een gezamelijke website gemaakt.

Op deze website staat onder andere een sectie met instructieve videos over de Groenlandstijl eskimoteren. (videos via "ongoing - rolling videos".
Veel plezier op deze website: kayakways.net .

Laatst geupdate op ( zondag 07 januari 2007 )
 
Qajaq bouw 2006 - Dick & Tom
zondag 08 oktober 2006

Image

Tijdens het varen met onze eerste boten hebben Tom en ik ontdekt dat de boten die wij in 2003 bouwden niet volledig aansloten bij het gebruik dat wij ervan wilden maken. De eerste boten zijn gebouwd zoals dat in de diverse boeken werd beschreven door Morris/Cunningham voor Tom’s groenlander en door Wolfgang Brinck voor mijn baidarka. De boten die hieruit voortkwamen waren relatief hoog in volume en met een hoog achterdek. Bovendien was het in mijn baidarka moeilijk om met benen tegen de gunwale te varen door het gepiekte  dek.  Wat wij zochten waren lichtere laag-volume boten voor dagtrips, uitgerust met schotten en luiken zowel voor als achterin en een laag achterdek voor gemakkelijke lay-back rolls. Bagageruimte zou genoeg moeten zijn voor hooguit een weekend. Verder was er een wens om wat sneller te kunnen varen.

Laatst geupdate op ( donderdag 13 september 2007 )
Lees meer...
 
Verslag Qajaq Treffen 2006
vrijdag 29 september 2006
RoldemoVrijdag om kwart over twee rijden we bij de Rhederlaag het grasveld op, om op te bouwen voor het tweede Qajaq Treffen in Nederland. Op dezelfde plaats als vorig jaar hangen we de touwen weer op voor de touwgymnastiek, met daarboven een mooi dak voor het geval het gaat regenen en zetten we de tent ernaast.
Aan het einde van de middag komt ook Freya aan rijden in haar grote camper en al gauw zitten we in de kajak's om alvast weer wat rollen te oefenen en natuurlijk om Freya's qaanaaq ss, de 'sexy hexy', uit te proberen. En het moet gezegd worden, het is een uitstekende kajak om in te leren rollen.

Laatst geupdate op ( vrijdag 29 september 2006 )
Lees meer...
 
Stocken Traff Zweden 2006
vrijdag 08 september 2006
Weinig golven

Dit jaar hebben we het 'Stocken Träff' bezocht, een zeekajak symposium op het eiland Orust in Zweden. Dit treffen wordt georganiseerd door Orust Kajak, een zeekajak centrum in het plaatsje Stocken.
Naast de 'moderne' zeekajak krijgt de traditionele zeekajak ook steeds meer aandacht op dit symposium. Dit jaar werd er bijvoorbeeld voor het eerst een 'groenland' stijl rolcompetitie gehouden. Volgens de mensen van qajaq.se (Magnus en Sten) moeten we hier aan mee doen, we hebben tenslotte een 'traditionele' kajak en we beheersen meer dan 1 rol.

 

Laatst geupdate op ( zaterdag 18 november 2006 )
Lees meer...
 
Film: Nanook van het noorden op google video
maandag 04 september 2006

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Laatst geupdate op ( maandag 04 september 2006 )
 
Zelf schrijven op Qajaq.nl
zondag 14 mei 2006
www.qajaq.nl is nu al ruim een half jaar live en om er een echte gemeenschap/groep van te maken, lijkt het ons leuk om jullie de mogelijk te geven om een bijdrage te kunnen leveren aan de site en op die manier je ervaringen te delen met anderen.
Lees meer...
 
Een Tuilik maken van neopreen
woensdag 15 februari 2006
tuilik in qajaqAangespoord door een discussie op het qajaqUSA forum over de bestelling van materiaal voor het maken een neopreen Tuilik. en doordat we de voordelen van de Tuilik (van neopreen) hadden ervaren tijdens het oefenen van rollen op het Qajaq Træf in Denemarken, zijn wij deze winter ook aan de slag gegaan om een Tuilik van neopreen te maken.
In eerste instantie was het de bedoeling om mee te doen met de bestelling in de VS, maar gelukkig zijn we achter een adres in Italie gekomen die voor concurrerende prijzen ook vellen neopreen kan leveren. Maar vanuit Italie zijn de transportkosten een stuk lager en hoeven we geen invoerrechten te betalen.
Samen met een aantal qajaq enthousiasten uit Turnhout (B) hebben we in totaal 7 vellen neopreen uit Italie laten komen (5 dubbelzijdig gevoerd en 2 enkelzijding gevoerd).
Laatst geupdate op ( vrijdag 03 november 2006 )
Lees meer...
 
Europees deel van QajaqUSA friends kaart
dinsdag 13 december 2005

Om inzicht te geven waar iedereen zich bevind in Europa hebben we het Europese deel van de qajaq USA friends map toegevoegd aan het menu van qajaq.nl. Heb je je nog niet aangemeld op Frappr volg dan de link en meld je aan.
Europese qajaq USA friends kaart.  

Laatst geupdate op ( dinsdag 13 december 2005 )
 
Video peddel maken door Matt Johnson
zaterdag 03 december 2005

Ter ondersteuning van de Chuck Holst pdf voor het maken van een Groenland Peddel heeft Matt Johnson een 30 minuten durende video samengesteld waarin het gehele process zeer visueel en stap voor stap wordt weergegeven. Video bekijken .
Deze video is zeer de moeite waard. Als je een peddel wilt gaan maken, maar ook als je al een peddel hebt gemaakt.
Groenalnd peddel maken - Building a Greenland paddle 

Laatst geupdate op ( donderdag 23 oktober 2008 )
 
QajaqUSA Frappr kaart
woensdag 30 november 2005
Greg Stamer van QajaqUSA heeft op de website van Frappr een kaart aangemaakt voor de vrienden van QajaqUSA. Als iedereen met interesse voor de traditionele qajaq zich daar aanmeld, dan geeft deze kaart een mooi beeld waar iedereen te vinden is. Maak jezelf ook zichtbaar en meld je aan op de Frappr QajaqUSA friends site.
Laatst geupdate op ( donderdag 01 december 2005 )
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 31 - 40 van 44
..