zaterdag 22 januari 2022

www.qajaq.nl

         
  • English
... Home
Strakke blauwe lucht, harde wind en Dubside tijdens Stocken Symposium - Orust - Sweden
maandag 24 september 2007

Zon en harde wind

Een harde wind op de zaterdag (10 - 14 m/s, 5 - 6 Bft) en de  zondag (14 - 22 m/s, 6 - 7 Bft) kenmerkten het Stocken symposium dit jaar en dat onder een strakke blauwe lucht. Garantie voor hoge golven en een fikse zonnebrand.

Laatst geupdate op ( maandag 24 september 2007 )
Lees meer...
 
Een kajak voor Marnix, de wavepiercer
maandag 10 september 2007

wavepiercer

Nu er voor Filip een Seaflea is gebouwd, kan een kajak voor Marnix natuurlijk niet uitblijven. En aldus heb ik voor de vakantie nog een kajak in elkaar gezet. In dezelfde bouwstijl als de Seaflea van Filip en naar een ontwerp van Dick van Zanten, de "wave piercer".

Naast dat deze kajak zeer geschikt is voor Marnix, kan hij vanwege het ontwerp ook worden gebruikt als trainingskajak voor het Groenland stijl rollen. Hieronder een korte fotoimpressie van deze kajak.

Laatst geupdate op ( vrijdag 14 september 2007 )
Lees meer...
 
Filip's Sea Flea
woensdag 29 augustus 2007
Tijdens de vakantie van vorig jaar (2006) was mijn nieuw gebouwde SOF erg in trek bij mijn twee jongens (Marnix & Filip). Soms werd er zelfs bijna om gevochten. Zodoende was bij het idee ontstaan om voor de vakantie van dit jaar een wat beter passsende kayak voor de kinderen te maken. Maar zoals dat gaat zijn er ook altijd wel andere klussen thuis te doen en al was het voornemen er om er ruim voor de vakantie aan te beginnen ben ik uiteindelijk in het pinksterweekeinde begonnen. Als model heb ik gekozen voor een Seaflea naar ontwerp van Tom Yost. Omdat de tocht (die we in eerste instantie zouden varen) op de Wadden op Pinksterzondag was afgezegd wegens slecht weer, is Dick ook nog langs geweest om een handje te helpen.
En natuurlijk heeft Filip ook flink meegeholpen aan zijn eigen Seaflea, zodat er tijdens de vakantie in Zweden in gepeddeld kan worden.
seatrial in Zweden

 

Laatst geupdate op ( woensdag 29 augustus 2007 )
Lees meer...
 
Grevelingen 14 juli 2007
woensdag 15 augustus 2007

Grevelingen 14 juli 2007Voor de 14de juli stond een tocht gepland naar de Aardappelbult, maar de weersverwachtingen gooien roet in het eten en de leiding wijkt uit naar het Grevelingenmeer.
Aldus hebben we een rondje Hompelvoet gevaren op de Grevelingen met als begin en eindpunt een surfstrandje nabij de Springersdiephaven aan de Gervelingenzijde.
De wind was behoorlijk stevig. Vanuit de haven zijn we eerst richting Port Zelande gevaren, daarbij netjes om de gele zone heengepeddeld.
Dan ging het met een stevige 5-6 in de rug riching Archipel waar de lunch was gepland. De golven droegen hun steentje bij en kreeg iedreen de kans om af en toe een lekker stukje te surfen.

 

Laatst geupdate op ( woensdag 29 augustus 2007 )
Lees meer...
 
Nieuw: Ocean Paddler Magazine
vrijdag 13 juli 2007

Ocean Paddler MagazineVandaag rolt in Engeland het eerste exemplaar van een nieuw en spectaculair magazine van de persen, Ocean Paddler Magazine.
Zoals de titel al aangeeft is het een tijdschrift voor de actieve peddelaar op de oceanen (lees zee). Ocean Paddler zal maandelijks verschijnen en zal artikelen bevatten over technieken, tochtverslagen van expedities, weektrips en dagtochten, peddelen in de branding en tidal races, interviews met (bekende) peddelaars, materiaal testen, etc. Eigenlijk alles wat je mag verwachten van een dergelijk magazine.

Inhoud van de eerste uitgave:
Expedition: Rounding Tassie
Interview:
Jeff Allen
Preparation:
Expedition Planning
Destination:
Croatia
Capture:
Photographic Inspiration
Preparation:
Incident Management
Trip:
In Search of the Queen of Inch's Glass Covered Coffin
Review:
P&H Cetus Sea Kayak
Technique:
Sea kayaking photography
Stern words: Brian Wilson - Paddle Loudly!

and, much, much more..


Meer informatie over dit unieke tijdschrift (voor zover ik weet enig in zijn soort in West Europa) kan je vinden op de website van Ocean Paddler , waaronder een aardig aanbod voor een abonnement.

Het Ocean Paddler wordt uitgegeven door Masik Publishing. Een aardige link naar de herkomst.

Laatst geupdate op ( vrijdag 07 september 2007 )
 
Freya Hoffmeister en Greg Stamer doen rondje IJsland
zaterdag 09 juni 2007

Twee weken geleden hebben Freya en Greg besloten om rond IJsland te gaan peddelen. De korte termijn van het besluit is een extra uitdaging om alles voor elkaar te krijgen. Maar het lijkt erop dat het allemaal is gelukt. Afgelopen vrijdag zijn ze vertrokken naar IJsland om aan hun lange peddeltocht te beginnen. Als alles goed gaat zullen Freya en Greg eind juli de laatste peddelslagen doen om het rondje kompleet te maken.

Het verloop van deze tocht zal te volgen zijn op het weblog van Freya en op het KayakQuixotica weblog kan je de voortgang van deze onderneming volgen.

Naschrift 10 juni: Net na het schrijven van dit bericht, lees ik dat er al sinds een dag al niets van ze is vernomen. De kustwacht heeft een grootscheepse zoekaktie gestart.
Naschrift 11 juni: Ze zijn gevonden. Niets aan de hand. Het blijkt het een foutje in de communicatie geweest te zijn. Pfeew.

Laatst geupdate op ( maandag 11 juni 2007 )
 
zeekamp TKBN juni 2007
woensdag 06 juni 2007

zeekamp juni 2007Omdat Tom en ik hadden besloten dit jaar ons ZV te gaan halen hadden we bij de planning van onze zeetochten het TKBN zeekamp van juni ingepland. Na aanmelding kregen we een hoop heldere informatie en daarmee gewapend togen we naar Ellemeet op Schouwen-Duiveland.

Daar troffen we een grote groep auto's met een bonte verzameling van allerlei merken boten. Eerst werd de tent opgezet en daarna was het om kwart over negen tijd voor de voorbespreking. Daar werden eerst de instructeurs voorgesteld en kon iedereen zich inschrijven in de diverse groepen. Tom en ik kozen uiteraard de ZV-groep en sloten ons aan bij 11 anderen. Na een rondje voorstellen waarbij iedereen aangaf wat de ervaring en de wensen waren  werd door de instructeurs meegedeeld dat we op zaterdag naar het Springersdiep zouden gaan om eerst wat basistechnieken te oefenen en dan later de branding op te zoeken boven de noordoostpunt van de Aardappelbult.  Daarmee was het bedtijd geworden zodat we om 9:00 uur weer bij de ochtendbespreking konden zijn.

Laatst geupdate op ( maandag 11 juni 2007 )
Lees meer...
 
14 april 2007 - Voordelta
zaterdag 14 april 2007

VoordeltaDit is de eerste tocht dit jaar op het zoute water van de zee. We (Dick en Tom) hebben ons aangemeld voor een peddeltocht in de Voordelta olv Hans Heupink. Met een groep van 10 vaarders steken we van wal aan het zuideinde van de Brouwersdam. Als we voldoende ver op het water zitten, zetten we koers naar het noorden richting de vuurtoren op de punt van Goeree-Overflakkee.
Vanwege de windkracht staan er slechts kleine golven en na anderhalf uur peddelen gaan we door een branding van 30cm rustig net voorbij de vuurtoren landen om in een waterig zonnetje te lunchen.

Tijdens de lunch worden we links en rechts belaagd door kitebuggies, die ondanks de beperkte windsnelheid toch al behoorlijk hard gaan. Leuk om te zien.

 

Laatst geupdate op ( woensdag 16 mei 2007 )
Lees meer...
 
Lekkende luiken
woensdag 11 april 2007

loslatende kitEen kort verslagje over lekkende luiken. In de laatste versies van de SOF's hebben we schotten en de bijbehorende luiken ingebouwd. De luiken waren bevestigd met een kit (beddingcompound) en op traditionele wijze vastgestikt aan de huid. Dit heeft lang standgehouden, maar na ongeveer jaar van veelvuldig openen en sluiten van de luiken en de flexibele huid is de hechting tussen de kit en het plastic van de luiken losgelaten en zijn de luiken gaan lekken.

Wat nu te doen. Nou eigenlijk heel simpel. Luik en kit verwijderen en opnieuw monteren, deze keer met een ondersteunende ring van polyethyleen (PE) onder de huid en bevestigd met schroeven. Uiteraard wel waterdicht gemaakt met een kit tussen de luikrand en de huid.  Als de huid en het luik nu bewegen dan gaat de onderliggende PE-ring met het luik en de huid omhoog en komt er geen spanning op de tussenliggende kit. 

Laatst geupdate op ( donderdag 19 april 2007 )
Lees meer...
 
SOF test robuustheid
maandag 29 januari 2007

Tijdens de groenland kayak rollen clinics (27-28 januari 07) georganiseerd door de NKB en zeekajak.nl is een aantal malen de vraag naar voren gekomen of een skin on frame kayak wel stevig genoeg is.

Nu wil het toeval dat er vandaag toevallig een video link is geplaatst op het Qajaq USA forum. In dit artikel vindt u een link naar deze video. Overtuig uzelf en neem een kijkje.

Laatst geupdate op ( donderdag 23 oktober 2008 )
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 21 - 30 van 44
..